Életmód

Kiderült, miért adja olcsón a hot dogot az IKEA

Megvan a magyarázat arra, miért olyan olcsó a hot dog és a többi étel is az IKEA áruházaiban. A tudatalattinkhoz van köze.

Köztudott, hogy az ország legolcsóbb hot dogja az IKEA áruházaiban kapható, darabja 150 forintba kerül. Hasonlóan olcsók az étteremben kapható fogások is, ahol a G7 gyűjtése szerint például egy grillezett camembert szósszal és hasábburgonyával 790 forintba kerül, de a klasszikus svéd húsgolyóért hasábburgonyával, barna mártással és áfonyalekvárral is csak 890 forintot kérnek.

Ez is érdekelhet Megnézem

Kiderült az is, hogyan adhatja ilyen alacsony áron az ételeket az IKEA: nem keres rajtuk egy forintot sem. A cég vonatkozó üzletpolitikájáról egy volt ikeás dolgozó beszélt a német Stern magazinnak. Elmondta, hogy az IKEA bekerülési költségen kínálja az ételeket.

Hogy ebben mi az üzlet az áruháznak? Hát az, hogy az IKEA vásárlói az ételek kedvező árát tudat alatt összekötik az áruház egyéb termékeivel is. Sőt abban a hitben is ringatják magukat, hogy ha kevesebbet költenek a vásárlók az étteremben, annál több pénzük marad vásárolni az áruházban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top