Életmód

Évtizedes önutálat után hagyta kinőni a szakállát ez a bátor nő

Reméli, példájával másoknak is segíthet.

Ez a 26 éves nő, Nova policisztás ovárium szindrómával él (PCOS), amely többek között a hormonháztartás felborulását eredményezi, ezért jellemző, hogy a betegek nehezen adják le a rájuk rakódott plusz kilókat, illetve az androgén hormonok miatt több testszőrzetük lehet, mint ami a nőknél megszokott.

Nova 12 éves korában szembesült először azzal, hogy nő a szakálla, kamasztársai pedig nagyon sokáig cikizték emiatt, így hamar hozzászokott, hogy borotválkozással indítja a reggeleket. Ennek ellenére utálta magát, senkinek nem engedte, hogy az arcához érjen, és ez a frusztráció később, felnőtt korában is kitartott.

Nova. Fotó: Barcroft TV/YouTube

Tavaly azonban, amikor novemberben hallott a kampányról, melynek során a férfiak egy hónapig nem borotválkoznak, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarák-szűrés fontosságára, úgy döntött, ő is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Nova és párja, Ash. Fotó: Barcroft TV/YouTube

Azóta Nova megtanulta szeretni saját magát, szakállal vagy anélkül. Partnere, Ash így is vonzódik hozzá: „Igazából így is, úgy is tetszik. Ő mindenképp Nova, aki a kedvesem.”

Nova végtelenül pozitív: „Úgy érzem, többet tehetek a világban, többet segíthetek másoknak, és magamnak is. Boldoggá tehetek másokat, és magamat is.”

(via Yahoo)

Kiemelt képünk: Barcroft TV/YouTube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top