Életmód

Kézből akarta etetni a cápákat, berántották a tengerbe – videó

A felelőtlen nőt sikerült időben visszarángatni a hajóra, a cápa majdnem leharapta az egyik ujját.

Magával rántott a tengerbe egy ausztrál turistát egy cápa, amelyet a kezéből akart etetni egy jachtról. A szokatlan eset még májusban történt az északnyugat-ausztráliai Dugong-öbölben, ahol nyüzsögnek a cápák, és a hétméteresre, egytonnásra is megnövő tengeri krokodilok.

A 34 éves Melissa Brunning azt a négy homokszínű dajkacápát próbálta etetni, amely a jachtot követte. Az egyik cápa azonban elkapta a kezét és magával rántotta a tengerbe. Szerencsére barátainak és a hajó személyzetének sikerült visszahúzni a nőt a hajóra, de a találkozás a dajkacápákkal traumatikus élmény maradt számára.

A nő olyan erős fájdalmat érzett, mintha a tengeri ragadozó le akarná tépni a húst jobb kezének mutatóujjáról. Ennek ellenére egyáltalán nem neheztel a cápára, egyedül a saját butaságát okolja a történtekért. Szerinte a kétméteres cápát ugyanannyira sokkolta az eset, mint őt.

Melissa csonttörést, ínszalagszakadást szenvedett és egy súlyos fertőzést kapott, de ujját sikerült megmenteni. Azóta megtanulta – mondta –, hogy „a tenger állatait tiszteletben kell tartani, meg lehet csodálni, de békén kell hagyni őket”.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top