Életmód

Koszorúslány volt a csontvelődonorja esküvőjén a hároméves kislány

„Az után, hogy megmentette a lányunk életét, nem is volt kérdés, hogy ott leszünk-e az esküvőjén” – mondta a hároméves Skye édesanyja.

A most hároméves Skye Savren-McCormick még egyéves sem volt, mikor az orvosok mielomonocitás leukémiával diagnosztizálták. Édesanyja, Talia a Good Morning America című műsorban elmondta, kislánya fél évvel később kapta az első csontvelő-átültetést Haydentől. „Skye akkor már rettenetesen beteg volt. Belegondolni sem merek, mi történt volna, ha nem sikerül az átültetés.

Az anya őszintén mesélt arról is, hogy kislányának a következő másfél évben többször volt szüksége vérplazmára, majd elárulta, 2017 augusztusában újabb csontvelőt kapott Haydentől. „A szervezete ezután szerencsére jól reagált a kapott kezelésre: az év elején pedig tünetmentesnek nyilvánították őt az orvosok.

Talia és a férje, Todd nem sokkal ezután kapták a meghívót Hayden Ryals júniusi esküvőjére. „Hayden, akit a lányunk Hay-Haynek becéz, nemcsak meghívott minket az esküvőjére, hanem ragaszkodott ahhoz is, hogy a kislányunk legyen az egyik koszorúslánya. Egy percig sem gondolkodtunk, ott leszünk-e az esküvőn. Magától értetődő volt, hogy megyünk, elvégre Haydennek köszönhetjük a kislányunk életét.

donor csontvelő-átültetés leukémia megható

Kép forrása: Mark Broadway Photography

Hayden és Skye végül az esküvő előtti napon, a főpróbán találkoztak először személyesen. „Mikor megláttam Skye-t, ahogy felém tipeg, térdre estem, és csak mosolyogtam. Alig vártam, hogy végre a karomba zárhassam őt” – mesélte az ABC News amerikai hírcsatornának Hayden, majd hozzátette, Skye és a családja örökké fontos részei lesznek az életének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top