Életmód

Rasszista üzenete van a csoki-vanília jégkrémnek – állítja egy 10 éves kisfiú

A hattagú családban komoly beszélgetést indított el egy jégkrémes doboz. Hétköznapi rasszizmus vagy felesleges szőrszálhasogatás?

Traci Schmidley és férje 6 gyereket nevelnek, akik közül kettőt örökbe fogadtak. A család így vegyes nemzetiségű lett, bár az anyuka ki nem állhatja a faji alapú címkéket. Egyik nap 10 éves kisfia, Isak furcsa felfedezést tett: a Blue Bell csoki-vanília ízű fagyiját rasszistának bélyegezte.

A gyerekek és a szülők beszélgetni kezdtek a dologról, és megállapították a Great Divide („nagy szétosztás”) semmiképp nem megfelelő név a fagyinak. A kisfiút egyenesen az amerikai polgárháborúra emlékezteti, mikor feketék és fehérek valóban egymástól elkülönülve léteztek.

A család ezután levelet küldött a jégkrémgyárnak, és a Better Together („együtt még jobb”) nevet javasolták a csokis-vaníliás jégkrémnek. A Blue Bell válaszában elmondta, bár nagyon meghatotta őket a család érzékenysége, a közeljövőben biztosan nem változtatják meg egyik legnépszerűbb termékük nevét. 

yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top