Életmód

Pókembernek öltözött az apa, hogy így nyugtassa meg autista gyermekét

Az apa megtalálta a tökéletes módját, hogyan segítsen megnyugtatni autista fiát annak rossz periódusai alatt.

Dale Grounds 6 hónapos kora óta egyedül neveli fiát, Reece-t. Amikor a gyereket 2015-ben autizmussal diagnosztizálták, a férfi kezdetben nehezen birkózott meg a fiú összeomlásaival és hangulatingadozásával.

Nemrég azonban ötletes megoldást talált ki. Mivel Reece kedvenc szuperhőse Pókember, az apa jelmezt ölt magára, ha fia nehezebb hangulatba kerül,  és Spidermanként segít átvészelni fiának a rosszabb időket. 

A férfi szokatlan szülői módszere olyan sikert aratott, hogy a helyi kórházban is elkezdte látogatni a beteg gyerekeket, valamint elárasztották Reece barátainak születésnapi felkérései.

„Először azért kezdtem beöltözni Pókembernek, hogy megnyugtassam Reece-t. Nagyon kemény összeomlásai voltak, amikor folyamatosan csak sírt. Mindent megpróbáltam, de semmi sem működött, kivéve ezt. Láttam, hogy egyik nap a Pókembert nézte a tévében, és teljesen el volt ragadtatva tőle, ekkor jött az ötlet. Reece egy ideig nem értette, hogy apa is én vagyok, meg Pókember is, de aztán rájött, és imádja, amit csinálok.”

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top