Életmód

Gigafogyás: 30 kilót dobott le fél év alatt

Nem félt segítséget kérni!

A cornwalli Nigel Chappell januárban még több mint 130 kilót nyomott. Nem érezte jól magát a bőrében, és az orvosai azt mondták, hogy a közelgő műtéte miatt muszáj lenne lefogynia. Ekkor döntött úgy, hogy segítséget kér.

Jelentkezett egy Slimming World csoportba, ahol fogyni vágyók segítik egymást. Először azt hitte, hogy rajta kívül csak nők lesznek ott, akik csak diétás ételekről és az érzéseikről beszélnek, de szerencsére csalódott. Voltak más férfiak is, mindenki nagyon támogatónak bizonyult, és kiderült, hogy a megszokott ízek mellett is tarthatja a diétáját.

Nigel a fogyása előtt és után. Fotó: Cornwall Live.

„Rájöttem, hogy a segítségkérés pont nem a gyengeség jele, sőt, nagy lelkierőt igényel” – meséli. Hála a csoport támogatásának, Nigel ma alig 100 kiló fölött van, miközben alkalmanként továbbra is megihat egy-egy sört a barátaival, vagy néha steaket, sült krumplit, vagy grillezett húsokat is fogyaszthat.

Ahogy megszabadult a harminc kilójától, Nigel sokkal energikusabbnak érezte magát. Sajnos a műtétje miatt még nem kezdhet komolyabb testmozgásba, de napi 20 perc szobabiciklizést már végig tud csinálni.

Ha valaki, akkor ő bizonyítja, hogy csak az első lépés nehéz.

(via Mirror)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top