Életmód

Foci-vb 2018: nem volt pénze focis matricákra a kisfiúnak, megrajzolta őket

A nyolcéves Pedro édesanyja alig keres többet a minimálbérnél, így nem engedhették meg maguknak a drága matricákat. A fiú azonban ötletes megoldást talált ki, diáktársai is a csodájára járnak.

Sok más kisfiúhoz hasonlóan a brazil Pedro Henrique Blaco Aroucát is elkapta a matricagyűjtő láz a labdarúgó-világbajnokság előtt. Édesanyjával azonban nem engedhették meg maguknak a matricák megvásárlását, ezért a fiú kreatív megoldást talált ki – írja a Nemzeti Sport.

Készített egy új albumot, majd saját maga rajzolta meg a focistákat ábrázoló matricákat. Az iskolája falán lévő, közösen töltögetett albumban található matricákat másolja le. Így ráadásul gyors ütemben telik az album a vb-n szereplő játékosokkal.

Pedro édesanyja eleinte féltette a fiát, hogy a rajzai miatt kinevetik, de a tanárai is bátorították, diáktársai pedig jól fogadták az ötletet. Sőt, a rajzai révén igazi látványosság lett a kisfiú az iskolában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top