Életmód

Kitűnő lett a vizsgája, szakács lett a vak Szabocs

Egy éven át tanulta a szakmát egy szegedi étteremben, most pedig ötösre vizsgázott.

Az országban elsőként vakon sajátította el a szakács szakmát Kurucsai Szabolcs. A kisteleki férfi a Délmagyarország segítségével talált magának gyakorlati képzőhelyet, a szegedi Art Hotelt, majd egy év tanulás következett.

A vizsgán ezt a menüt kellett elkészítenie: bevert tojás Hadik módra, parajos harcsafilé petrezselymes burgonyával, meggyes rétes. Ahogy az elméleti vizsgákon, erre is ötöst kapott.

Elsősorban magamnak akartam bizonyítani, hogy képes vagyok erre, és ez inspirálhat másokat is. Most már viszont szeretném folytatni a tanulást. Főzős műsorokat nézek, memorizálom az ételek elkészítésének módjait, tervezem, hogy olyan szakácskönyvet írok, amelyet ép emberek éppúgy használhatnak, mint gyengén látók vagy vakok

– mondta Szabolcs.

A kisteleki férfinek otthon eddig sem okozott gondot a főzés, de most a tálalás is fontos volt. Mivel látónak született, ismeri a színeket, és el tudja képzelni az összhatást. A tapintás és az illatok pedig sokat segítenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top