Életmód

Jószívű utastársa állt ki a nőért, akit pluszkilói miatt aláztak meg a repülőgépen

„Csak azért osztom meg a történetemet, mert remélem, hogy felismeritek a megmentőmet, és megkaphatja azt az elismerést, ami jár neki!”

Az elmúlt három hétben a 32 éves Savannah Phillips egy családi ügy miatt szinte folyton úton volt. Ahogy a Love What Matters oldalán közzétett posztban írja, egyik gépről a másikra szállt. Aznap épp Chicagóba utazott, mikor a repülőgépen valami olyasmi történt vele, ami eddig még sosem. Ráadásul kétszer is.

„Ha repülőgépre szállok, általában olyan helyre szoktam kérni a jegyet, ahol nem kell beülnöm senki mellé” – kezdi a kétgyerekes anyuka, majd hozzáteszi, a pluszkilói miatt alakult ez ki nála. „Nem én szoktam lenni a legnagyobb ember a gépen, de a legkisebb sem. Épp ezért az egyik legnagyobb félelem az, hogy valaki egyszer majd kellemetlenül érzi magát, csak azért, mert mellettem kell ülnie.”

Mikor a Chicagóba tartó gépre vette a jegyét, sietett. Nem tudott odafigyelni erre a részletre is. Így aztán az ablak mellé kapott helyet, és szomszédja is volt. „Aznap egy hatvanas fickó ült mellettem, akiről megtudtam, hogy humorista. Mikor az utaskísérő elkezdte a biztonsági tudnivalókat magyarázni, a férfi elővette a telefonját és SMS-ezni kezdett. A telefonja alig néhány centire volt az arcomtól, így nem tudtam nem elolvasni, amit írt.”

Savannah ezután elárulta, a férfi arról panaszkodott az SMS-ben, hogy egy „büdös hájpacni” mellett kénytelen utazni. „Ahogy megláttam a két szót, azonnal elfordítottam a fejem, és még mielőtt bármit tehettem volna, csendben sírni kezdtem. Megkönnyebbültem, hogy a férfi nem próbált beszélgetést kezdeményezni, mert fogalmam sincs, hogy reagáltam volna rá ezek után.”

Miközben a gép több mint fél órát vesztegelt a kifutópályán a felszállási engedélyre várva, Savannah csendben sírt. Közvetlenül a felszállás előtt lett figyelmes arra, hogy a szomszédja mögötti utas megkopogtatja a humorista vállát, majd felszólítja, hogy most azonnal cseréljenek helyet. „Amikor azt kérdezte, miért kellene, ismeretlen jótevőm csak annyit mondott: látom, hogy róla SMS-ezget, és elegem van belőle.

Az ismeretlen férfi, akit, mint kiderült, Chase-nek hívtak, ezután helyet cserélt Savannah szomszédjával, és az egész repülőút alatt igyekezett őt megvigasztalni. „Győzködött, hogy ne is vegyem fel, amit a pluszkilóimról írt, hogy minden rendben lesz. Aztán a családunkról, a gyerekeinkről és a munkánkról beszélgettünk.

Savannah bevallja, Chase visszaadta a hitét az emberekben, és azért döntött úgy, hogy megosztja az elég világgal a történetét, mert reméli, hogy felismerik megmentőjét, aki így megkaphatja a világtól azt az elismerést, amit önzetlen tettéért megérdemel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top