Életmód

Három pár női mell verte ki a biztosítékot az izlandi parlamentben

Három félmeztelen nőt fényképezett le az izlandi parlamentben egy művész, a fedetlen keblek láttán felháborodtak a képviselők.

Borghildur Indriðadóttir izlandi művésznő azt találta ki, hogy Demoncrazy nevű művészeti projektjében félmeztelen nőket állít szembe a politikát és a hatalmat jellemző középkorú, öltönyös férfi képével. A szembeállítás egyik helyszínéül az izlandi parlamentet választotta, ahol három fedetlen keblű nőt fényképezett le.

A projekt betalált, az egyik jobbközép ellenzéki párt képviselője, Sigmundur Davíð Gunnlaugsson még kérdéseket is feltett a fotózásról a házelnöknek. A képviselő arra volt kíváncsi, hogy

  • ki adott engedélyt a szerinte reklámcélú fotózásra,
  • változnak-e a hivatalos öltözködési szabályok a parlamentben, illetve
  • mennyivel járul hozzá a parlament tekintélyének növeléséhez ez a magatartás.

Az izlandi házelnök nem jött zavarba, nem kezdett személyeskedésbe, hanem válaszolt. Elmondta, hogy az engedélyt a kormánykoalíció egyik képviselője adta a fotózáshoz, ami egyáltalán nem volt reklámcélú. Közölte azt is, hogy nem változik meg a parlamenti dress-code sem.

A művésznő pedig csak tapsikol örömében, mert szerinte az, hogy egy öltönyös, középkorú férfi felháborodik a fotósorozaton, még tovább is viszi azt a témát, amit a művészeti projektjében fel akart vetni.

Grapvine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top