Életmód

Sikeresen lediplomázott a nő, akinél az államvizsga napján indult be a szülés

A 24 éves Briana nem engedte, hogy a vajúdás megakadályozza a sikeres vizsgázásban.

„Beismerem, a fájdalom, amit aznap éreztem, tízes skálán tízes erősségű volt. Ennek ellenére nem akartam lemaradni a vizsgáról” – idézi a CNN Inside Edition videójában a 24 éves egyedülálló anyukát, Briana Williamset, aki szülés közben tette le az államvizsgáját a Harvardon. A fiatal nő elmesélte, az egyetemre menet beugrott gyorsan a kórházba, kért egy epidurális érzéstelenítést, majd, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, sikeresen levizsgázott.

„Azután, hogy hatni kezdett a gyógyszer, a korábban érzett elviselhetetlen fájdalom aprócska kellemetlenséggé enyhült, így nem is volt olyan nagy dolog levizsgázni közben.” Briana hét órával később foghatta kezébe újszülött kislányát. „Nincsenek szavak, amik pontosan leírnák, mit éreztem, mikor a kezembe adták őt” – meséli, majd hozzáteszi, Evelyn apja már akkor egyértelművé tette, hogy nem vesz részt a gyerek nevelésében, mikor kiderült, hogy terhes.

A kismama ennek ellenére megtartotta születendő gyermekét; mint mondja, az abortusz meg se fordult a fejében. „Ahelyett hogy pánikba estem volna, hogy most mi lesz, inkább tervezni kezdtem. A következő hónapjainkat pontról pontra beosztottam, hogy a jogi tanulmányaimra és a lányomra is legyen elég időm.

Briana Evelyn születése után alig pár hetet töltött otthon: folytatnia kellett tanulmányait, hogy megszerezhesse a diplomáját, és munkába állhasson. „Nem akarok hazudni, bőven voltak olyan pillanatok, mikor úgy éreztem, én erre nem vagyok képes. Nem hittem benne, hogy 24 évesen, egyedülálló szülőként elég erős vagyok ahhoz, hogy sikerrel teljesítsem életem egyik legnehezebb kihívását” – mondta.

A fiatal anyuka elismeri, megszenvedte az elmúlt időszakot mind fizikailag, mind érzelmileg, ám az érzés, mikor gyermekével a karján átvehette a jogi diplomáját a Harvardon, mindenért kárpótolta. „Rengeteg támogatást kaptam a környezetemtől, a tanáraimtól, a szüleimtől, de a legtöbbet mégis a kislányomnak köszönhetem. Ő volt az, aki miatt példaképpé akartam válni, aki erőt adott nekem akkor, amikor úgy éreztem, képtelen vagyok ezt tovább csinálni.” Williams, aki jelenleg kiélvezi azt, hogy sikerrel teljesítette élete legnagyobb kihívását, hamarosan munkába áll, a diploma után ugyanis egyből állásajánlatot kapott egy ügyvédi irodától, ahol évi 180 ezer dollárt keres majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top