Életmód

7 jó ok, miért ne tapogasd egy várandós nő hasát

Függetlenül attól, hogy rokonokról, közeli barátokról vagy épp munkatársakról van szó, a terhes nők hasának tapizása létező dolog, és ezzel együtt valódi probléma. Összeszedtünk 7 jó okot arra, miért ne csináld.

Legalábbis anélkül, hogy arra engedélyt kértél volna. A Scary Mommy gyűjtése következik: 

1.Megalázó

Ahogy engedélyt kérsz ahhoz, hogy megsimogasd valaki más kutyáját, úgy ugyanezt a módszert nyugodt szívvel alkalmazhatod akkor is, amikor kismama ismerősöd hasát szeretnéd megérinteni. Bármilyen furcsa ugyanis, csak azért, mert valaki teherbe esett, nem szűnt meg emberi lénynek lenni, aki rendelkezik a saját teste fölött. Vagyis ha nem simogatod kérdés nélkül egy nem terhes ismerősöd hasát, ne tedd ugyanezt egy kismamával se.

2. Minden csak rosszabb lesz tőle

Jobb, ha tudod, a várandós nők, különösen azok, akik a terhesség utolsó trimeszterében járnak, szuper érzékenyek. Az utolsó dolog, amire ilyenkor vágynak, hogy átváltozzanak ingyen „simogatóvá”, amiből valahogy mindenki ki akarja venni a részét.

3. Kockázatos

Ha láttál már zombifilmet, akkor pontosan tudod, hogy az, ha valaki tünetmentes, még nem jelenti azt, hogy egészséges is. Pontosan ugyanez van a gonosz kis baktériumokkal és bacilusokkal is. Feltételezzük, hogy te sem szeretnél megfertőzni senkit anélkül, hogy tudnál róla, épp ezért ne simogass!

4. Pánikrohamot okozhatsz

Bármilyen furcsa, az emberi érintést nem mindenki viseli egyformán jól. Sőt! Léteznek olyan mentális zavarok, fóbiák, amelyek kifejezetten az érintéssel kapcsolatosak. Ha egy ilyen nehézséggel küszködő kismamát érintesz meg kérdezés nélkül, nemcsak kellemetlen helyzetbe hozod, de akár mentális zavart, esetleg pánikrohamot is kiválthatsz belőle.

Alapszabály, ne várd azt, hogy mindenki ugyanúgy reagál az érintésre, mint ahogy te!

5. Mégsem vagy olyan közeli rokon/barát/ismerős, mint gondolod

Tűnjön bármilyen furcsának is, a kismamák egy részének még a párjuk váratlan érintése sem kellemes. Pedig, lássuk be, nekik aztán tényleg van szerepük abban a bizonyos pocakban. Éppen ezért ne ess abba a hibába, hogy túlbecsülöd a saját jelentőségedet annak a bizonyos kismamának az életében.

Lehet, hogy azt gondolod, hogy közel álltok egymáshoz, de fogalmad sincs arról, hogy a terhesség és a hormonok milyen változásokat okoztak a testében-lelkében. Kérdezz inkább, abból baj nem lehet!

6. Nem a te tested!

Ez az ok, úgy hisszük, nem igényel különösebb magyarázatot. Ha már mindenképpen meg akarsz simogatni valakit vagy valamit, akkor pedig kérdezz először! Ilyen egyszerű!

7. Nem a babát simogatod!

Ez is olyasmi, amiről feltételezzük, hogy általában mindenki tudja. Aztán meg mégsem. A legtöbben általában azért simogatják egy várandós nő hasát, hogy kicsit közelebb kerüljenek a babához, hogy érezzék a mozgását, rugdosását. Ennek az esélye viszont meglehetősen csekély, annak viszont, hogy a tapizással felhúzod a leendő mamát, sokkal nagyobb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top