Életmód

A halálsorról mentették a kutyát, rá se ismerni örökbefogadás után

Hihetetlen változás!

Az idős Rambo kutyát gazdái 9 évvel ezelőtt fogadták örökbe egy menhelyről. Nemrégiben azonban, amikor a kutyus megbetegedett, ugyanoda vitték vissza. A bőre vörös volt, hámlott, foltokban hullott a bundája – hamarosan kitűzték az altatás időpontját is.

Ekkor lépett közbe Toby Wisneski, a Leave No Paws Behind (Mancsot nem hagyunk hátra) alapítója, aki elsősorban öreg és orvosi ellátásra szoruló kutyákkal foglalkozik. Még épp időben mentette ki Rambót a halálsorról, és hamarosan megkezdődött a kezelés.

Fotó: Toby Wisneski/Facebook

Kiderült, hogy egy autoimmun bőrbetegségről van szó, amely elméletben gyógyítható, a gyakorlatban azonban annyira költséges és időigényes, hogy a legtöbb gazdi ilyenkor elaltatja a kutyát. Toby azonban talált egy állatorvost, aki ingyen elvállalta a kezelést, amely közel egy évig tartott. Hamarosan kiderült, hogy valószínűleg egy fajtiszta német juhászról van szó, akit a gyógyulása után Toby örökbe is fogadott.

Fotó: Toby Wisneski/Facebook

A bőre nagyon érzékeny, és nyílt napfényre soha nem mehet, viszont nagyon szeretetteljes, ember- és kutyabarát, nyugodt kutyus, aki békében, biztonságban töltheti utolsó éveit.

Fotó: Toby Wisneski/Facebook

(via The Dodo)

Kiemelt képünk: Toby Wisneski

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top