Életmód

„Egész jó, amit csinál, de sajnos túl nagy” – megpróbáltatásairól vallott az egykori plus size balerina

Olivia Campbell nyolc éve táncstúdió közelében se járt. Helyette ír, és azt mondja, bár mára megbékélt a testével, sosem bocsátja meg, hogy akkor, a főiskola előtt cserben hagyta őt.

Profi balett-táncos lehettem volna. Legalábbis ezt mondogatom magamnak azóta, hogy szögre akasztottam a balettcipőt” – kezdi vallomását a sikeres szabadúszó újságíró, Olivia Campbell. A háromgyerekes anyuka a The Gaurdiannak írt posztjában elárulta, egy lábtörés volt az utolsó csepp a pohárban. Addig az egész életét a tánc köré szervezte, akkor viszont úgy döntött, irányt vált, és balerina helyett inkább újságíró lesz.

Amikor a tükörbe nézek, azt mondogatom magamnak, jól döntöttem, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem kísért a dolog. Hogy feladtam, még mielőtt kiderülhetett volna, hogy valóban olyan jó vagyok-e.

Olivia a hosszú és érzelmes posztjában hosszan ír arról, hogy már egész kicsi korától kezdve a tánc volt a mindene. Elárulja, hogy zárkózott, hal kszavú gyerek volt, aki a táncteremben teljesen átalakult. „Ott éreztem magam igazán szabadnak” – mondja, majd hozzáteszi, a lelkesedése 16 éves korában, egy New York-i meghallgatás után tört meg.

A fiatal anyuka leírja, egészen a meghallgatásig lelkesen járt a balettórákra, szorgalmasan gyakorolt. Annyira jól ment neki a tánc, hogy szinte a végtelenségig képes lett volna a lábujjain egyensúlyozni, és akkor az ötforgásos piruettről még nem is beszélt. Azt írja, a meghallgatása is jól sikerült: sikerült felvennie az amerikai csoport ritmusát, a legjobb tudása szerint mutatta be a mozdulatokat, és egyszer sem rontott.

balerina balett tánc plus size

Kép forrása: Unsplash

Biztos volt benne, hogy felveszik az iskolába, ám mikor a folyosón üldögélve várta az eredményt, véletlenül meghallotta, ahogy az iskola vezetői a teljesítményét véleményezik. „Egészen jó, amit csinál, de sajnos túlságosan nagy.” Olivia ez után teljesen összeomlott: hónapokig nem volt hajlandó táncolni, helyette minden idejét az edzőteremben töltötte,  még önmaga hánytatásával is megpróbálkozott.

A főiskolán mindezek ellenére balett szakon kezdett, de két év után egy csúnya lábtörés miatt felhagyott a tánccal. „Emlékszem, ültem az orvosnál, aki megkérdezte, hogy egész biztosan balettozok-e, mert az alkatom alapján inkább modern táncosnak gondol. Azt hiszem, ez volt az utolsó csepp a pohárban” – vallja az egykori balerina, aki irányt váltott, és újságíró lett.

Azt mondja, az írással foglalkozók közösségéhez az vonzotta, hogy náluk senki sem foglalkozott azzal, milyen alkata van. A háromgyerekes nő a cikk végén elmondta, ma már büszke a testére, amiben nem kis rész jut annak, hogy három gyereknek adott életet, ám még most sem tudta megbocsátani neki, hogy annak idején, amikor profi balerina lehetett volna, cserben hagyta őt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top