Életmód

Csokrok ezreivel lepik meg a virágkötők az országot

A virágokat bárki hazaviheti vagy továbbajándékozhatja. A virágkötők arra szeretnék felhívni a figyelmet az akcióval, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, és ne felejtsük el megköszönni szeretteink gondoskodását.

Június 28-án mosolyra és befogadásra váró virágcsokrok lepik el az országot. A hazai virágkötők virágcsokrok ezreit helyezik el utcákon, köztereken, parkokban, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak.

A virágcsokrokon egy kis kísérőkártya jelzi, hogy mely virágüzlet virágkötőinek köszönhető az önzetlen gesztus. A Virággal egy mosolyért elnevezésű akció különlegességét az adja, hogy a virágokat nemcsak megcsodálni lehet, de a szerencsés megtaláló haza is viheti vagy továbbajándékozhatja őket.

Az apró figyelmességgel a virágkötők arra szeretnének rávilágítani, hogy a virágok fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban, részesei legnagyobb örömeinknek és bánatainknak. A virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok. Sokszor természetesnek vesszük szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását, és elfelejtjük megköszönni azt egy aprósággal, egy virággal és egy mosollyal.

A készítők örömmel veszik, ha az új tulajdonosok visszajeleznek a virágok további sorsáról. A kísérőkártyán található címek bármelyikére elküldött fotó elismerés és méltó köszönet a virágkötő számára. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki örömmel, szakértelemmel és lelkesedéssel készítette, hogy egy számára idegen embernek boldog perceket szerezzen.

A több évtizedes nemzetközi programhoz 2014-ben csatlakozott Magyarország, így itthon már negyedjére valósul meg az esemény. A tavalyi mosolyprogramban 538 virágüzlet vett részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top