Életmód

Horror: egy nő nyelvébe petézett a vacsorára szánt tengeri herkentyű

Rémálomba torkollott egy 63 éves nő vacsorája, miután az elfogyasztásra szánt tintahalnak más jellegű elképzelései voltak az együtt töltött időről.

A koreai asszony az orvosi leletek szerint nem főzte meg rendesen az étkezésre szánt tintahalat, amely így az első harapást követően lerakta a petéit a nő szájában. Egészen konkrétan a nyelvébe és az ínyébe petézett bele, mivel az előkészítés során az asszony elfelejtette eltávolítani a tintahal belső szerveit. 

A tintahal nem tartotta jó ötletnek, hogy meg akarják enni (Fotó: Wikipedia)

A meghökkent orvosok összesen 12, pici bogárhoz hasonló, úgynevezett spermazsákot találtak a nő nyelvében és az ínyében. Az „elkövető” egy úgynevezett japán tintahal (todarodes pacificus) volt, az asszony pedig még azt a hibát is elkövette, hogy nem főzte át teljesen az állatot, amely így életben tudott maradni. 

„Ahogy ráharapott az első falatra, a páciens úgy érezte, mintha egyszerre több rovar csípte volna meg a szájában lévő nyálkahártyát” – írták a bizarr esetről a kezelőorvosok. „Éles fájdalmat érzett, majd kiköpte a falatot, ennek ellenére érezte, hogy számos, kisméretű, rovarszerű élőlény hatol át a nyálkahártyáján.”

Az orvosok szerint nem ez az első ilyen ismert eset. Egy hasonló beszámoló – amely a Pathology International szakfolyóiratban jelent meg – külön felhívja a figyelmet, hogy „a tintahalak fogyasztása spermazsákok eltávolítása nélkül az orális nyálkahártyák sérülését idézheti elő”.

A fenti hír olvastán valószínűleg soha többé nem fogyasztunk hasonló élelmiszert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top