Életmód

Példásan megbüntette a bíróság a villamossínre parkoló tahót

Németország üzent a tahó módon parkoló autósoknak, ezentúl senkinek sem lesz kedve elállni a villamos útját. A villamos ugyanúgy meg fog állni, viszont akár ezer euróba is fájhat a számla, amit a közlekedési társaság végül kiállít.

Döntött a német bíróság, minden költséget annak az autósnak kell állnia, aki tahó parkolásával több mint egy órára feltartott egy villamost Frankfurtban.

Az ügy azért jutott el a bíróságra, mert az autós nem akarta kifizetni az ezer euróra rúgó taxiszámlát, amit a közlekedési társaságtól kapott azután, hogy a villamos akadályozása miatt a cég az utasokat taxival szállította tovább.

Az ügyben ítélkező bíróság szerint a lépés jogszerű volt, az adott helyzetben a taxibérlés volt a legracionálisabb választás, a cég köteles volt biztosítani az alternatív utazási módot, az autós pedig felelős az általa okozott költségekért – írja a 444.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top