Életmód

Itt az ideje, hogy a férfimosdókban is felszereljék a pelenkázóasztalt

Csaknem 150 ezren megosztották egy apuka bejegyzését, akinek nagyon elege lett a dologból.

Egy négygyermekes apuka, Chris Mau megelégelte, hogy egyetlen férfivécében sincsen pelenkázóasztal. A 33 éves férfi egy dühös üzenetben osztotta meg véleményét a nagyvilággal a Facebookon, a szöveg mellé pedig néhány fényképet is feltöltött arról, ahogyan lányát ismét a koszos padlón volt kénytelen tisztába tenni.

Legnagyobb meglepetésére bejegyzése futótűzként kezdett terjedni az interneten, másfél hét alatt pedig már csaknem 150 ezren megosztották gondolatait.

Kezd nagyon elegem lenni abból, hogy a gusztustalan földön kell tisztába tennem a kislányomat, mert az egyetlen pelenkázóasztal a női mosdóban van. Tudom, hihetetlen, de vannak olyan férfiak a világon, akik ilyet is csinálnak. Ha már egyszer egy nyilvános helyen járok a nemek és fajok közötti egyenlőség korában, miért nem lehet biztosítani, hogy az apukák is ugyanolyan pelenkázóasztalon tehessék tisztába a gyereküket, mint az anyukák? Vagy talán túl sokat kérek?

– írta az eredeti bejegyzésben, amellyel nagyon érzékeny pontra tapinthatott, rengeteg apuka osztotta ugyanis a véleményét.

Mau elmondása szerint éppen sétálni indultak, amikor a kislánya sírni kezdett. Mint kiderült, azért, mert tisztába kellett tenni. Szerencsére éppen egy étterem előtt sétáltak el, az apuka tehát bement, hogy kicserélje a pelust, míg az anyuka a többi gyerekkel maradt az étterem előtti játszótéren. A mosdóba lépve Mau rögtön látta, hogy nehezebb dolga lesz, mint hitte, de így is tisztába tette a lányát.

Eközben viszont végig az járt a fejében, hogy mennyire könnyen elkerülhető lenne ez az egész. Szerinte azzal, hogy a vendéglátóhelyeknek eszükbe sem jut, hogy pelenkázóasztalt tegyenek a férfi mosdókba, azt sugallják, hogy ilyet egyedül a nők csinálhatnak. A bejegyzés alatt rengeteg szülő megköszönte neki, hogy felhívta a figyelmet erre a problémára, amellyel szinte minden apuka találkozik az élete során.

(Love What Matters)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top