Életmód

Kis híján belehalt a súlyzós edzésbe a 17 éves fiú

A bátyját és az apját szerette volna behozni, akik évek óta súlyemelők. 90 percig edzett, kis híján belehalt.

Aki járt már valaha hosszabb kihagyás után edzésen, az jól ismeri a kiadós edzés után jelentkező pusztító izomlázat is. Azt a fajtát, amitől még a legegyszerűbb mozdulat is elviselhetetlen tortúrának tűnik. Hát még a lépcsőn le- és feljutás.

Nos, ha az izomláz rossz, akkor el se tudjuk képzelni, mit érezhet az a 17 éves texasi fiú, aki kis híján belehalt egy 90 perces edzésbe… Jared Shamburger a LadBible cikke szerint édesapja és bátyja nyomdokain haladva súlyemelő szeretett volna lenni. „Aznap azért mentem az edzőterembe, hogy egy kicsit behozzam őket. Volt mit, ők ugyanis évek óta emelik a súlyt” – nyilatkozta a fiú.

Jared hozzátette, gyorsan és sokat akart edzeni, épp ezért számított némi kellemetlenségre a 90 perces edzés után, arra azonban egyáltalán nem, hogy gyakorlatilag meg se bír majd mozdulni. „Az egész testem fájt, és mindenem megduzzadt” – mondja a fiú, aki édesanyja unszolására ment orvoshoz.

jared edzés súlyzó

Kép forrása: LadBible

Azután, hogy a fiam tünetei nem hogy nem javultak, de még rosszabbodtak is, leültem az internet elé. Tudom, hogy Dr. Google nem a legjobb barátom, de szerettem volna tudni, hogy az a fájdalom, amit érez, normális-e.” Judy végül azzal hívta fel Jared orvosát, hogy úgy gondolja, a fiának rhabdomyolysise van, egy olyan betegsége, ami extrém megerőltetés hatására jelentkezik, és a vázizmok károsodásával, pusztulásával jár.

Extrém esetben a betegség akár halált is okozhat” – magyarázza Judy, miért hívta azonnal a gyerekorvost, mikor elolvasta a tüneteket. A gyerekorvosnál egyébként egy vérvételt követően beigazolódott az anya gyanúja, aki nem győz elég hálás lenni a sorsnak, hogy fia pontosan beszámolt arról, milyen rosszul érzi magát. „Ha nem kapjuk el a dolgot, ha nem mondja el nekem, belegondolni is rossz, mi történhetett volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top