Életmód

Tagadja a zaklatási vádakat Harvey Weinstein

Ma bíróság elé állt a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein, aki tagadta az ellene felhozott zaklatási vádakat.

Miután május végén letartóztatták, majd egymillió dolláros óvadék ellenében elengedték a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinsteint, kedden bíróság elé kellett állnia a nyomkövető viselésére kötelezett, 66 éves filmesnek.

Weinsteint korábban több mint 70 nő vádolta meg szexuális zaklatással és nemi erőszakkal. A producer kedden megjelent a New York-i bíróságon tartott meghallgatásán, ahol ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott szexuális zaklatási vádakban, amelyeket két egykori színésznő, Lucia Evans és egy másik, a neve elhallgatását kérő kollégája feljelentése nyomán emelt a bíróság. Lucia Evans azt állította, hogy Harvey Weinstein orális szexre kényszerítette őt, akit egy filmszerep ígéretével csábított magához.

Harvey Weinstein és ügyvédje, Benjamin Brafman érkezik a New York-i bíróságra – fotó: Drew Angerer/Getty Images

A producert a botrány kirobbanása óta több mint 100 nő vádolta már meg szexuális zaklatással és nemi erőszakkal. A férfi ellen nemcsak az Egyesült államokban folyik eljárás, hanem Nagy-Britanniában is.

The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top