Életmód

Öt évvel az esküvője után arra ébredt, hogy nem ismeri fel a feleségét

A legtöbb feleség pánikba esett volna attól, amit Raquel Gonzalesnek át kellett élnie, ő viszont nem. Helyette elhatározta, hogy újra meghódítja a férjét.

2016 szeptemberében a személyi edzőként dolgozó Adam Gonzalesszel olyasvalami történt, ami csak kevesekkel történik meg. A férfi ugyanis alvás közben elveszítette az emlékeit, így ébredés után nemcsak az otthonát, de még a feleségét, Raquelt sem ismerte meg – írja a BBC.

A brit hírcsatornának nyilatkozva Raquel felidézte azt a bizonyos reggelt: „Megkérdeztem tőle, hogy tudja-e, hol van. Hogy milyen évet írunk? Hogy mi a nevem? Ő minden kérdésemre csak a fejét rázta, közben pedig láttam rajta, hogy egyre idegesebb lesz.” Az asszony ezután kórházba vitte a férjét, mert attól tartott, hogy valami súlyos károsodás érhette az agyát.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Adam Gonzales egyik pillanatról a másikra minden korábbi emlékét elveszítette. Közvetlenül a válása után rövid kapcsolatba bonyolódott egy nővel, aki kis híján megölte őt. „Indulatos és agresszív teremtés volt” – magyarázza Adam, majd hozzáteszi, az egyik vitájuk után a nő fejbe vágta egy tompa fémtárggyal, majd otthagyta őt a garázs kapujához kötözve.

adam és raquel amnézia memóriavesztés

Kép forrása: Facebook

A kétgyerekes férfinek a kórházba szállítás közben háromszor állt le a szíve, de a mentősöknek mindháromszor sikerült őt újraéleszteniük. Végül a koponyasérülése miatt négy hónapig volt kómában, és mire magához tért, semmire sem emlékezett a kórházba kerülése előtti időszakról. Raquellel nem sokkal ezután ismerkedett meg, és bár nem indult jól az első randijuk (Adam nem a jó étterembe ment), végül úgy döntöttek, hogy összeházasodnak.

Miután másodszor is elveszítette az emlékeit, Adam a kórházban felhívta az egyetlen embert, akiben akkor bízott: az édesanyját. „Meggyőzött, hogy Raquellel valóban házasok vagyunk, és szeretjük egymást”mondta a BBC-nek Adam, akinek ennek ellenére nehezére esett elfogadnia, hogy Raquellel valóban szeretik egymást. Olyannyira, hogy volt egy pont, mikor Adam elmondta Raquelnek, hogy egyáltalán nem vonzódik hozzá.

Raquel ennek ellenére kitartott, azzal biztatta magát, miután hazatértek a kórházból, hogy Adam ugyanaz az ember, akihez hozzáment, csak nem emlékszik pontosan az esküvő időpontjára. Végül 2016 decemberében, három hónappal az amnézia után Adam úgy ébredt fel, hogy emlékezett Raquelre. „Ugyanaz a mérhetetlen szeretet volt a hangjában, mint az amnézia előtt. Amikor megkérdeztem, emlékszik-e rám, visszakérdezett, hogy hogy felejthetne el engem.

A férfi mostanra már nagyjából mindenre emlékszik, három évre és néhány igen fontos mérföldkőre azonban nem. Az orvosok minden létező vizsgálatot elvégeztek rajta, hogy megnyugtathassák Raquelt, hogy az amnézia többet nem fordulhat elő, de semmit nem találtak, ami az állításukat igazolná. A feleségnek így abban a bizonytalanságban kell élnie, hogy a 2016 szeptemberi rémálom újra megtörténhet majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top