Életmód

Négy dollár kártérítést kapott a lelőtt férfi családja

Mindössze négy dollár kártérítést ítélt meg a bíróság egy floridai férfi családjának, akit csendháborítás miatt lelőtt a seriffhelyettes.

Még 2014-ben csendháborításhoz riasztották Christopher Newmant, aki akkor St. Lucie megye seriffhelyettese volt. A bejelentés szerint egy 30 éves fekete férfi Fort Pierce-i otthonában szólt hangosan a zene, legalább is a szomszédokat zavarta.

A seriffhelyettes a helyszínre érve társával, Edward Lopezzel megállapította, hogy a hang forrása a garázs, ezért kopogtattak. Az ajtót kisvártatva kinyitó Gregory Hill Jr. egyik kezét az ajtón tartotta, másikat pedig maga mellett.

Ami ez után történt, az nem teljesen tiszta, mindenestere Newman háromszor rálőtt a férfire, mire a SWAT a helyszínre ért, Hill már halott volt.

A férfi halálának második évfordulóján Hill édesanyja, Viola Bryant pert indított a seriffhivatal ellen, őket hibáztatva gyereke haláláért.

Forrás: St. Luice County

A bíróság múlt csütörtökön tárgyalta az ügyet, és a nő ügyvédje szerint szégyenteljes ítéletet hozott. Összesen 4 dollár kártérítést ítélt meg a férfi családjának, amelyből egy dollár a temetési hozzájárulás, egy dollár pedig a hátrahagyott három gyereknek jár. Azért ennyi, mert a bíróság szerint a rendőrök csak 1 százalékban felelősek Hill haláláért, 99 százalékban a férfi felelőssége volt a bekövetkezett tragédia.

A család ügyvédje, John M. Philips szerint jobb lett volna, ha a egyáltalán nem állapítják meg a seriffhelyettes felelősségét, mert ez a döntés így végtelenül fájdalmas és megalázó.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top