Életmód

Boldogabbá teszi a nőket a plus size társaság

Azok a nők, akik gömbölyű idomokkal rendelkező társaik fotóit nézegetik, jobban érzik magukat a bőrükben.

Ha azt mondjuk, a nők egy nagy része elégedetlen a testével, de legalábbis a testének bizonyos részeivel, nem árulunk el nagy titkot. Elég csak megkérdezni őket, és a többség biztosan fog találni magán egy-két-három esetleg több dolgot, amit szívesen lecserélne, vagy átformálna, ha lenne rá lehetősége. Ezt az amúgy kétségbeejtő helyzetet csak tovább rontja a tény, hogy akármerre néznek, szupervékony modellek néznek vissza rájuk.

Brit kutatók azonban úgy érzik, megtalálták a módját, hogy ezen a trenden változtassanak, és ehhez nem kell más, csak egy egyszerű Photoshop, ami a kórosan sovány modelleket egészséges alkatúvá változtatja. „Úgy találtuk, hogy azok a nők, akik náluk súlyosabb, gömbölyűbb idomokkal rendelkező, plus size nők fotóit nézegetik, sokkal jobban érzik magukat a bőrükben és elégedettebbek a saját testükkel is” – nyilatkozta dr. Helen Bould, az Oxford Egyetem pszichiátere.

plus size testalkat önbizalom

Kép forrása: Today.com

Hozzátette, remélik, hogy a kutatásaik eredményét felhasználhatják majd az anorexiás és bulímiás gyerekek és felnőttek kezeléséhez. Bould a Today.com amerikai magazinnak beszélt arról is, hogy szerinte a médiának komoly felelőssége van az evési rendellenességek kialakulásában. „Ha főleg egészséges alkatú, teltebb, hovatovább plus size nőkről készült képeket mutogatnának, a nők jobban éreznék magukat a bőrükben.

A pszichiáter reagált arra a felvetésre is, hogy ha az elhízás bizonyos országokban járványos méreteket ölt, nem biztos, hogy jó ötlet, ha az emberek jól érzik magukat a bőrükben. Bould azt mondja, legyen bármilyen furcsa is, a sikeres fogyókúrának is a kiegyensúlyozott lelkiállapot az alapja. „Az, hogy valaki elégedetlen a külsejével, és gyűlöli a testét, még nem motiváció arra, hogy lefogyjon – mondta. – Ahhoz, hogy valaki változtatni akarjon, kiegyensúlyozottnak és elhatározottnak kell lennie, nem pedig szánalmasnak kell éreznie magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top