Életmód

Fizetés nélkül léptek le a szállodából, és még a konnektort is magukkal vitték

Többrendbeli csalás és lopás miatt vádat emelt egy 33 éves német férfival szemben a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség. A férfi 2017 tavaszán és nyarán Duna-parti és balatoni üdülőhelyeken szállt meg, a szállás díját azonban nem fizette ki, ráadásul két társával együtt kisebb értékű használati tárgyakat is ellopott a szálláshelyekről.

A német férfi 2017 májusában érkezett Dunapatajra, ahol rövid időn belül megismerkedett egy 21 éves magyar lánnyal, akivel párkapcsolatot kezdett. A férfi felajánlotta a lánynak és 20 éves barátnőjének, hogy elviszi őket nyaralni a Duna-partra, illetve a Balatonra, és minden költséget ő áll.

2017. május végétől július közepéig alkalmanként több napot is töltöttek így hármasban különböző dunapataji, alsóörsi, siófoki kempingekben és panziókban, azonban a férfi a szállásdíjat sosem fizette ki, illetve ez nem is állt szándékában. Távozáskor az elkövetők több esetben a szállás egyes berendezési tárgyait – így tálakat, ruhákat, lepedőket, vázákat, hősugárzót, mikrohullámú sütőt –, egy esetben pedig még a fali kapcsolót és a konnektort is magukkal vitték.

A férfi ebben az időszakban rendszeresen kért pénzt szórakozóhelyeken alkalmi ismerőseitől arra hivatkozva, hogy elvesztette a pénztárcáját. A kölcsönt persze soha nem is szándékozott visszaadni. Egy esetben ismerőse horgászfelszerelését is elvitte, majd eladta néhány ezer forintért, de az is előfordult, hogy egy áruházból bevásárlókosarat lopott.

A többszörösen büntetett, előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben a járási és nyomozó ügyészség végrehajtandó, míg társaival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top