Életmód

Megtiltotta a tescós cider forgalmazását a Nébih

Többszöri felszólításra sem küldték meg a nyomon követési dokumentációkat és a gyártmánylapot a hivatalnak. Cidereket tesztelt a Nébih.

Cidereket ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztjén a Nébih. A teszt során 9 almaalapú cidert vizsgáltak meg. Ezek közül mind megfelelt a laboratóriumi vizsgálatokon az élelmiszer-biztonsági előírásoknak, de 4 termék esetén minőségi vagy jelölési problémák miatt figyelmeztetni kellett a felelősöket.

A vizsgált ciderek közül nem mindegyik volt valódi almabor, ez azonban egészen addig nem probléma, amíg a csomagoláson nem nevezi annak a terméket a forgalmazó. Minőségi probléma két almaborral akadt, egészen pontosan a cukortartalom nem volt megfelelő, félszáraz helyett a félédes kategóriába kellett volna sorolni őket.

Olyan termék is volt, amelynek csomagolásán az allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokat az összetevők felsorolásánál nem emelték ki egyértelműen.

Az egyik cider forgalomba hozatalát megtiltotta a hivatal, miután az ital forgalmazója többszöri felszólításra sem küldte meg a nyomon követési dokumentációkat és a gyártmánylapot a Nébihnek. Mint kiderült, a Tesco Finest Cider Apple elnevezésű termékéről van szó. A cég most több száz ezres büntetésre számíthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top