Életmód

Vírusként terjed a neten az autista fiú megható bocsánatkérő levele

A 17 éves Ruby King maga is súlyos mentális betegséggel küzd, ezért több pszichiátriai kezelés után most egy speciális lakóközösségben lakik. Egyik legjobb barátja az autista Christopher, aki a közelmúltban nagyon megbántotta.

Ruby szerint Christopher legtöbbször olyan, mint egy nagy, kedves mackó. Autizmusa miatt azonban néha borzasztó kitörései vannak és ilyenkor barátait sem kíméli. Nemrégen egy ilyen kirohanása alkalmával nagyon megbántotta Rubyt, ezért sokáig nem is beszéltek.

A fiú azonban nem akarta, hogy rámenjen a barátságuk a viselkedésére, ezért virágot és csokit vett a lánynak, illetve egy bocsánatkérő üzenetet is írt. Ebben elmondja hogy ő sem szereti magát, amikor rájön a dühroham, és szeretné, ha minden a régi lenne köztük. A meghatott Ruby azonnal kiposztolta barátja üzenetét, amit azóta 230.000-en lájkoltak és 35.000-en tweeteltek tovább a Twitteren. Bár sokan bírálták Rubyt, amiért egy ilyen személyes üzenetet megosztott a közösségi oldalán, a lány szerint a történet másoknak is sokat segíthet az autisták viselkedésének megértésében. 

(Forrás: Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top