Életmód

A fogyókúra nagyágyúja: grapefruit

A grapefruit kesernyés ízét nem mindenki szereti, pedig rengeteg jó egészségügyi hatása van. Ráadásul a legújabb kutatások bebizonyították, hogy elősegíti az egészséges fogyást!

Az eredetileg Malajziából és Indonéziából származó gyümölcs 75 százaléka vitamindús lé, amivel mindenképpen érdemes csurig tölteni poharunkat. Hogy miért? Először is azért, mert a grapefruit kiváló C-vitamin-forrás, és persze rengeteg benne az antioxidáns is.  

Másrészről két tanulmány is bizonyította, hogy a grapefruit elősegíti az egészséges fogyást: az egyikben az evés előtt fogyasztott grapefruit mellett a megfigyeltek két hónap alatt átlagosan 11 és fél kilót fogytak, a másikban kedvezően befolyásolta a testtömeget és előnyösen befolyásolta az inzulinrezisztenciát és a metabolikus szindrómát.

grapefruit, fogyas

Fotó: ThinkStock

De arra figyelni kell, hogy a grépfrútlé befolyásolja bizonyos gyógyszerek hatását, ezért érdemes orvossal egyeztetni, ha valaki rendszeresen szed valamilyen rákellenes, gyulladáscsökkentő, szív- és érrendszeri, koleszterinszint-csökkentő, immunrendszert befolyásoló vagy egyéb gyógyszert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top