Életmód

Szívszaggató okból keresett magának örökbe fogadó családot egy 85 éves férfi

Han Zicheng rettegett attól, hogy amikor eljön az ideje, senkinek sem fog feltűnni, hogy meghalt.

A 85 éves kínai férfi, Han Zicheng egyike volt annak a több millió idős kínainak, akik életük utolsó szakaszára teljes egészében magukra maradtak: Han felesége évekkel ezelőtt halt meg, a gyerekei messzire költöztek, és csak az interneten tartották édesapjukkal a kapcsolatot. Voltak ugyan barátai, és érdeklődő szomszédai, ám ők, az elmondása szerint túlságosan elfoglaltak voltak ahhoz, hogy odafigyelhessenek rá.

„Attól rettegek, hogy ha eljön az időm, senkinek sem tűnik majd fel, hogy meghaltam. És hogy évekkel később, véletlenül bukkannak majd rá a maradványaimra” – idézi a megtört férfit a Washingon Post című amerikai lap.

Ahhoz, hogy ezt a sorsot elkerülje, az idős férfi nem mindennapi módszerhez folyamodott: fogott egy tucat üres papírlapot, amiken most örökbe fogadó családot keres, olyan lelkiismeretes embereket, akik vállalják, hogy gondoskodnak róla az utolsó éveiben, és ha itt az idő, eltemetik őt. „Magányos, 80-as éveiben járó férfi vagyok, jó fizikai állapotban. Be tudok vásárolni, főzök, és ellátom magam. Nincsenek krónikus betegségeim” – írta, majd hozzátette, nem akar idősek otthonába költözni.

A Daily Mail című brit bulvárlap információi szerint, miután Han hirdetése terjedni kezdett a közösségi médiában, jó pár család jelentkezett az idős férfinál. Csakhogy Han meglehetősen válogatósnak bizonyult, így bár lett néhány új barátja, új családot nem talált magának. Amikor március közepén kórházba került, az egyik új barátja, egy 20 éves jogászhallgató lány kísérte el. Jiang Jin végig Hannal maradt, és mellette volt akkor is, mikor meghalt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top