Életmód

Betiltják a csillámciciket a fesztiválokon

Az ok a környezetvédelem.

Kezdődik a fesztiválszezon, és ez jellemzően nemcsak azt jelenti, hogy nálunk is megszaporodnak a külföldi fiatalok, de azt is, hogy mindent eláraszt a csillám.

Míg vannak, akik csak az arcukat csinosítják csillogó ragacsokkal és púderekkel, a merészebbek már a dekoltázsukra is hagynak a dekorációból. Sőt. A csillámokat akár felső helyett is lehet hordani.

A „glitter boobs”, csillámmellek névre hallgató trend egyébként már tavaly óta létezik, idén azonban lehetséges, hogy hirtelen vége kell hogy szakadjon az őrületnek. A csillámló kövecskék ugyanis általában apró, öntapadó műanyagdarabkák, amelyek használat után könnyen bekerülhetnek az ivóvízrendszerbe, és az óceánjainkban kötnek ki. Ez jelentős fenyegetés az élővilágra, s épp ezért több brit fesztivál is bejelentette, hogy 2021-től betiltják ezeket a termékeket.

Jó hír, hogy már léteznek lebomló csillámmatricák is, így aki nem tud csillámcicik nélkül élni, az találhat környezettudatos alternatívát.

Forrás: The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top