Életmód

Szívszakasztó videó: kínozzák az angórakecskéket, a legnagyobb divatcégek bojkottálják a mohergyapjút

Sokkoló videó került nyilvánosságra arról, hogyan kínozzák az angórakecskéket Dél-Afrikában. Számos divatcég már reagált is.

A legnagyobb állatvédő szervezet, a PETA hozta nyilvánosságra azt a videót, amelyen látszik, milyen körülmények között nyírják meg az angórakecskéket Dél-Afrikában. Tőlük származik a mohergyapjú, ezt az anyagot a világ nagy divatcégei 50 százalékban csak Dél-Afrikából szerzik be. Ám az itteni farmokon a videó alapján rendszeres az állatkínzás: nyírás közben a kecskék megsérülnek, eltörnek a végtagjaik, illetve gyakran elpusztulnak a szomjúságtól, vagy attól, hogy lelövik őket.

A sokkoló videó és a mellette nyilvánosságra hozott jelentés hatására már a H&M, a Zara, a Gap és a Topshop is bejelentette, hogy nem használ többé mohergyapjút a ruháihoz. A H&M-nél azt tervezik, hogy 2020-ig kivezetik az anyagot, és más anyagból készítik a pulóvereket és a kabátokat. A Zara a következő két évben áll le a mohergyapjúval, a Gap és a hozzá tartozó márkák ígéretük szerint már jövőre. (444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top