Életmód

Megalázóan bánnak a menstruáló lányokkal ebben az iskolában

Egy chicagói iskolában szigorú szabályok írják elő, mikor mehet ki a mosdóba a diáklány.

Az alapítványi iskolák hálózata annyira szigorú politikákat folytat, hogy még a menstruáló lányokkal sem tesznek kivételt, így azok véres nadrággal kénytelenek létezni. Április elején az NPR Illinois rádióállomás utánajárt ennek a megalázó „fegyelmezési” gyakorlatnak. A tanárok és a diákok is arról számoltak be, hogy a tanulók csak kísérettel mehetnek ki a mosdóba, de azt sem akkor, amikor szeretnék. Persze, ki akarna átvérzett ruhában végigmenni a folyosón? 

A női intim higiéniai termékek szivárogni kezdenek, ha nem cserélik ki őket néhány óra után, ráadásul köztudott, hogy a nem rendszeresen cserélt tamponok toxikussokk-szindrómát és életveszélyes bakteriális fertőzést is okozhatnak.

Ahelyett, hogy megváltoztatta volna az iskolai politikáját a vezetőség, olyan „könnyítést” vezetett be a menstruáló diákok számára, hogy azok a derekuk köré köthetik a sulis pulcsijukat.

Yahoo Lifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top