Életmód

„Ez nem anorexia” – pár héttel a szülés után megállíthatatlanul fogyni kezdett az anyuka

Jenny Mollen a közelmúltban meztelen képet osztott meg magáról az Instagramon, hogy megértesse a környezetével, nincsenek evészavarai.

Nem sokkal azután, hogy megszületett második gyereke, Jenny Mollen valami olyasmit tapasztalt, amit az előző szülés után nem: a várandósság alatt felszedett kilói látványosan, és szinte pillanatok alatt olvadtak le róla. Mintha csak valami különleges fogyókúrába kezdett volna, a gond csak az volt, hogy Jenny az égvilágon semmit se változtatott; sem az életmódján, sem az étrendjén.

A 38 éves színésznő, aki nem mellesleg Jason Biggs felesége a Today.com amerikai hírmagazinnak elmondta, miután már a közvetlen környezetük is arról kérdezgette, anorexiás-e, úgy döntött, utánajár, mi lehet a hátterében a szokatlan fogyásnak. A háziorvosa alaposan megvizsgálta, majd a tüneteket hallva megállapította, hogy Jennynek pajzsmirigyproblémája, egész pontosan Graves-Basedow-kórja van.

A diagnózist követően Jenny egy meglehetősen sokat mutató, meztelen képet töltött magáról az Instagramra, azzal a céllal, hogy felhívja követői figyelmét, a hirtelen és nagymértékű fogyás hátterében nem csak evési rendellenesség, de valamilyen súlyos betegség is állhat.

Az orvosom úgy gondolja Graves-kórom van” – írta Jenny, majd hozzátette, még vár a vérvizsgálat eredményeire, hogy minden kétséget kizáróan kiderüljön a diagnózis. „Ha nemrég szültél, és azon kapod magad, hogy megállíthatatlanul fogysz, ahogy én, folyamatosan hullik a hajad, és képtelen vagy elviselni a hőséget, azonnal vizsgáltasd ki magad.

A Today.com hírmagazin cikke kitér arra is, hogy a szülés után megjelenő pajzsmirigyproblémák egyáltalán nem ritkák. „A frissen szült kismamák egy része rövid ideig tartó pajzsmirigy-alulműködést tapasztalhatnak, ami később magától elmúlik, míg egy másik, jelentős részük épp az ellenkezőjét: pajzsmirigy-túlműködést tapasztalhatnak” – mondja dr. Elise Brett, a New York-i Icahn Orvosi Egyetem klinikai professzora.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top