Életmód

Bruttó 1 millió 300 ezer forintos fizetést kínál az Aldi

Bővít az áruházlánc, 150 új pozíciót nyitnak.

Százötven új pozíciót hirdet az Aldi. A regionális értékesítési vezetők bruttó 800 ezer feletti fizetést kapnak, 9 év után pedig bruttó 1 millió 300 ezer forintot kereshetnek – írja a hvg.hu.

A lap szerint a legnagyobb arányú bővülés a regionális értékesítési vezetők területén lesz: a mostani létszámot több mint 20 százalékkal megemelik. Egy regionális vezető 4-5 Aldi áruház működéséért, forgalmáért, illetve nagyjából 120-150 bolti eladó és pénztáros munkájáért felel. Ennek megfelelően a fizetés is magas: a kezdő bér bruttó 811 949 forint, ehhez azonban jár még egy prémium középkategóriás autó, valamint telefon, számítógép és 5000 forintos Erzsébet-utalvány. A 9. évtől kezdődően a bruttó fizetést 1 311 336 forintra emelik.

A regionális vezetőknek emellett külföldi munkavégzésre is lehetőségük nyílik: mintegy negyedük jelenleg is az Aldi osztrák, ausztrál, német, svájci, olasz vagy angliai leányvállalatánál dolgozik. A vállalat szerint a külföldi munkavégzés után a legtöbben hazatérnek Magyarországra, és ugyanabban vagy magasabb pozícióban folytatják az Aldinál.

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Az Aldi a regionális vezetői pozíciók mellett asszisztensi munkaköröket is kínál számos területen. Az itt dolgozók kezdőfizetése 40 órás munkaidőben bruttó 444 469 forint, amely további nettó 8333 forint cafeteriával és 5000 forintos Erzsébet-utalvánnyal egészül ki. Így a bruttó havi bér eléri a havi 464 519 forintot. Ahogy más pozíciókban, a fizetés itt is a cégnél töltött idővel arányosan nő: a második évtől már bruttó 529 119, a harmadik évtől pedig – a cafeteriával együtt – havi bruttó 595 219 forintot kapnak.

Az Aldi 2018 tavaszától új gyakornoki programot is indít, ahová szinte minden területen számítanak felsőoktatási intézményben tanulók jelentkezésére. A kiválasztott jelentkezőkkel legalább 2 hónapos szerződést kötnek, a gyakorlat során pedig bruttó 274 200 forintos bért kapnak, és még az utazási költségeiket is megtérítik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top