Életmód

Ez a fiatal nő ritka betegsége miatt folyamatosan éhes

De próbálja karbantartani a súlyát.

A 25 éves Alex Brown különös betegséggel él, ami miatt folyamatosan farkaséhes, és a Prader-Willi szindrómához hasonló tüneteket produkál. Gyermekkorában a szülei lelakatolták a hűtőt, és az iskolába egy gondozót küldtek vele, hogy ne egyen többet, mint amire a szervezetének szüksége van.

A Prader-Willi szindrómát a 15-ös kromoszómán az apai gén hibája okozza, ami megzavarja a hipotalamusz működését, ez pedig a hormonok irányításáért felelős. A tünetcsoport a kontrollálhatatlan éhségen kívül a kognitív funkciók zavarával, viselkedési problémákkal és alulfejlett nemi szervekkel is jár – Alexnek nem pontosan ez a betegsége, hiszen jól megállja a helyét az életben, azonban kicsi korában beszédterápiára kellett járnia, ami a kognitív funkciók zavarával kapcsolható össze, és emiatt a diploma megszerzése is öt évébe telt a szokásos kettő helyett.

Fotó: Facebook/Alexander Brown

Kamaszként felfedezte magának a Taco Bellt és a McDonald’sot, most pedig még mindig azon dolgozik, hogy leadja mindazt, amit akkor felszedett. Az orvosa a súlyfigyelő diétát ajánlotta neki, amelyben egyfajta pontrendszer segítségével követheti nyomon, hogy mit eszik. Mára már annyi önuralma van, hogy nem kell előle elzárni az ételt. Reggelire zabkását eszik, ebédre gyümölcsöt vagy magvakat, vacsorára pedig salátát csirkével, alkalmanként pedig egy-egy fagyival jutalmazza magát. Napi ötven percet mozog, például zumbázik.

Fotó: Facebook/Alexander Brown

A teste azonban sokszor ellene dolgozik: „Úgy érzem, mindent megteszek, és mégsem jönnek az eredmények olyan gyorsan, ahogy szeretném. De saját magamért teszem, fizikailag és mentálisan egyaránt. Valószínű, hogy nekem több erőfeszítésbe kerül ez, mint másnak, de végül is csak rajtam áll.”

Átalakulását a Facebook-oldalán dokumentálja.

Forrás: Metro

Kiemelt kép: Facebook/Alexander Brown

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top