Életmód

Csak autistákat vesz fel ez a cég

Jelenleg 21 autista fiatalt foglalkoztat a New York államban működő Spectrum Design. Az ötlet egy vállalkozó édesanya fejéből pattant ki, aki hosszútávú megélhetést ígérő elfoglaltságot szeretett volna találni fiának.

Főleg nyomtatással és pólófestéssel foglalkozik a Port Washingtonban működő, 21 autista fiatalt foglalkoztató kisvállalkozás, amely immár évi kétmillió dollár bevételt termel.

A cégvezető édesanya fejéből akkor pattant ki az ötlet, amikor hirtelen meghalt 21 éves autista fia édesapja, és az anyuka komolyan aggódni kezdett fia jövőjéért.

Minden embernek megvan a joga ahhoz, hogy értelmes, a mindennapjait kitöltő munkát találhasson

– mondta motivációjáról az édesanya, aki fia mellett most már húsz másik autista alkalmazottat is foglalkoztat, és ha tehetné, még több fogyatékkal élőnek adna munkát.

Az egyszerű munkafolyamatok elsajátítása nem okozott különösebb nehézséget a fiataloknak és mindannyian nagyon boldogok attól, hogy munkájuk révén képesek a saját lábukon megállni, illetve hogy nem szorulnak mások segítségére.

 

(Forrás: Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top