Életmód

Tojásnyi tumort távolítottak el az agyából – végig ébren volt

Utazás a koponyám körül, 2018-ban.

A 28 éves Matt Carpenter januárban tudta meg, hogy kisebb tojásnyi méretű agytumora van. Egy roham után fordult orvoshoz, aki közölte vele, hogy a tumor már jó ideje nőhetett.

A daganat azonban olyan kényes helyen volt – hogy Karinthyhoz hasonlóan – Mattet is ébren kellett tartani az operáció alatt, hogy a beszédért vagy mozgásért felelős agyi központok biztosan ne sérüljenek. Az agyának az a része, amelyikben a tumor volt, a fiatal férfi bal oldalát koordinálják, így egy ideig a testének ezt a felét nem tudta mozgatni.

Fotó: YouTube/NEWS UPDATE.

„Az első néhány napban azt hittem, ez már így is marad” – meséli.

Mattet azonban nem lassítja le egy olyan apróság, mint holmi agytumor. Mielőtt ugyanis megkapta a diagnózist, a helyi, hulli hajléktalanok számára gyűjtött pénzt. „Mindenki azt mondja, hogy most pihenjek egy kicsit, de én teljes gőzzel megyek előre.” Ezért edz most kőkeményen, hogy egy tíz kilométeres, júniusi futóversenyen pénzt gyűjthessen a segítségre szorulóknak.

Fotó: YouTube/NEWS UPDATE

Forrás: Metro

Kiemelt képünk: YouTube/NEWS UPDATE

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top