Életmód

Családja szerint betegsége miatt szállították le a gépről a Down-szindrómás fiút

A Down-szindrómás tinédzser, Patric és családja az Alaska Airline járatával próbált eljutni St. Loius-ból Seattle-be. Ám mivel a fiú még felszállás előtt rosszul lett, a családot leszállították a légiutas-kísérők.

Meghan Hess, Patric jogászhallgató huga szerint családját egyértelmű diszkrimináció érte, amikor leszállították őket az Alaska Airlines járatáról. Másnapra ugyan újra foglalták jegyeiket egy másik járatra, de a hotelben való éjszakázás költségeit például már nem fedezte a légitársaság. Meghan írásos panaszt nyújtott be, mert szerinte öccse Down-szindrómája miatt diszkriminálta őket a légitársaság.

Ha egy egészséges, nem Down-szindrómás tinédzser fiú hányt volna egy kicsit a felszállás előtt, őt egészen biztosan nem szállítják le

– magyarázta a lány.

Ugyanakkor az Alaska Airlines szerint nem történt diszkrimináció, és minden utas egyformán fontos számukra. Intézkedésüket azzal indokolták, hogy a fiú láthatóan beteg volt, így képzett egészségügyi személyzet hiányában nem merték vele megkockáztatni a felszállást.

(Forrás: Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top