Életmód

Vett egy autót a 160 km-es útra, mert olcsóbb volt, mint a vonatjegy

Mindössze 160 km-ről volt szó.

A 27 éves londoni Tom Church egy barátját szerette volna meglátogatni a 160 km-re fekvő Bristolban, de elrettentették a vonatjegyek árai, az oda-vissza út ugyanis 218 fontba, közel nyolcvanezer forintba (!) került volna.

Tom ezért egy alternatív megoldást választott: vett egy használt autót, hozzá kifizette az útdíjat, tankolt, és még biztosítást is kötött, mindezt összesen 206 fontért, ami, akárhogy is nézzük, tíz fonttal kevesebb, mint a vonatjegy lett volna.

Az autó ugyan egy húszéves Honda Civic volt, benne több mint kétszázezer kilométerrel, de cserébe a kis motorja miatt a legalacsonyabb útdíj-kategóriába esett, és mindössze kevesebb mint harmincezer forintnyi pénzbe: 80 fontba került.

Tom, aki egyébként a Latest Deals nevű kuponos oldal alapítója, azt mondja, lehet, hogy végül még pluszban fog kijönni a kirándulás után: „Az autó még mindig megvan, ha egy kicsit kipofozom, akár kétszáz fontot is kaphatok érte, és a fél évre vásárolt útdíjjegyet visszaváltják, ha nem használod fel. Na, így éri meg igazán!”

Forrás: Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top