Életmód

Listát írtak a középiskolás fiúk, melyik diáklányokat erőszakolnák meg

Strigulákat húztak a lányok nevei mellé, hogy kit erőszakoljanak meg.

Az Írországban található Mala település egyik középiskolájában, a Davis College-ben a fiúk mosdójában találtak rá arra a listára, melyre azoknak a diáklányoknak a neveit írták fel a fiúk, akiket szívesen megerőszakolnának. A lányok nevei mellett strigulák is szerepeltek, mégpedig azért, hogy amelyikük a legtöbbet gyűjti be, azt erőszakolják meg.

Az eset úgy került nyilvánosságra, hogy az iskola egyik tanulójának édesanyja egy helyi rádió műsorában beszámolt róla.

Stephen Gilbert, az iskola igazgatója hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszik az ügyet, és máris lépéseket tettek annak érdekében, hogy mind az érintettek, mind pedig a diákság szélesebb körében foglalkozzanak vele. Arra biztatják a tanulókat, hogy nyugodtan forduljanak a tanáraikhoz és az iskola vezetéséhez, ha bármiféle félelmük vagy aggályuk merülne fel a történtekkel kapcsolatban.

„Azt akarjuk, hogy a diákok és a szülők is tudják, hogy továbbra is biztonságos környezetet biztosítunk a tanulóink számára” – hangsúlyozta az igazgató.

Irish Times

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top