Életmód

Nem engedték be a meleg párt a bárba

Csak heteroszexuális párokat engedtek be egy szórakozóhelyre.

Patrick Hannon és Jake Archer az angliai Leeds városában található Jake bárba szeretett volna bemenni, de a kidobóember nem engedte be őket, mert mindketten férfiak. A párnak elállt a szava, annyira meglepődtek. Egyikük sem volt részeg, a sor sem volt nagy, mégsem léphettek be a helyre, mert együtt voltak. A két férfi roppant diszkriminatívnak tartotta az eljárást, teljes joggal.

Jake az incidens után a bár Twitterén írt bejegyzést, de nem kapott választ. A 2010-es esélyegyenlőségi törvény értelmében amúgy tilos a szexuális beállítottság miatti hátrányos megkülönböztetés.

A helyszín azt állítja, hogy „soha nem tesz különbséget”, és most vizsgálja az esetet. Paul Lane, a bár menedzsere a BBC-nek elmondta, hogy az LMBTQ-közösség sok tagja megfordul a szórakozóhelyen rendszeresen.

A bár szóvivője a Metro.co.uk-nak ezt nyilatkozta:

„Egy változatos és vegyes tömeg alapvető a jó hangulat megteremtésében minden bárban, ezért a mi üzletpolitikánk is az, hogy minden vendéget szívesen látunk nemtől, szexuális orientációtól, származástól, vallástól és kultúrától függetlenül. 12 éve működünk, sok olyan visszajáró ügyfelünk van, akik az LMBTQ-közösség tagjai, és mindig ugyanolyan kiváló és nyitott szolgáltatással várjuk őket, mint másokat.”

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top