Életmód

Időjárás: csütörtök délutántól jönnek a zivatarok

Csütörtökön napközben többnyire meleg, 20 fok körüli idő várható, sok napsütéssel. Délután befelhősödik majd.

Csütörtök délutántól a napsütés mellett, elsősorban nyugaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és a Dunántúlon a déli óráktól egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Estére mindenhol mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön a Kisalföldön megerősödik a délkeleti szél, zivatarokban pedig viharos lökések is lehetnek – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

lencsefelhő, időjárás (forrás: Kőszegi Rádióklub és Erdészeti Zrt.)

Lencsefelhő (forrás: Kőszegi Rádióklub és Erdészeti Zrt.)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 11 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld homokhátságain ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 26 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.

Pénteken a Dunától keletre, este még északkeleten eshet. Nyugat felől viszont kitisztulhat az ég, és hosszabb időre kisüt a nap. Élénk marad a délies légmozgás, nyugaton erős széllökések előfordulhatnak. A hőmérséklet csupán néhány fokot esik vissza, a legtöbb helyen maradnak a 20 fok közeli maximumok. (Kiderül.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top