Életmód

Újabb tinilány halt meg a szorongásgátló gyógyszer miatt

Felülvizsgálják a tabletta alkalmazását Angliában, mert megint meghalt egy 16 éves lány a szorongásgátló gyógyszertől, amelyet az orvosa írt fel.

Már két halálos áldozata is van egy szorongáscsökkentő gyógyszernek Angliában. Most egy 16 éves lány halálát okozta a tabletta, amelyet a háziorvosa írt fel neki – írja a Bors.

Egy másik 16 éves lány szintén e gyógyszer miatt halt meg 2016-ban. Az angliai egészségügy ezért felülvizsgálja a készítmény embereken való alkalmazását.

Egy mentális betegségeket kutató skóciai központ orvosa szerint jól látszik, hogy az elmúlt években egyre többen küzdenek mentális betegségekkel. Mint mondta, rá kell jönni, mi okozza ezt, és ha kiderül, hogy az alternatív megoldások hiánya, az nagy bajt jelez.

Ezt a gyógyszert már korábban is összefüggésbe hozták több halálesettel, illetve véletlen túladagolással. A fiatal lányok gyászoló szülei azt szeretnék elérni, hogy minél többen tisztába jöjjenek a tabletta veszélyeivel, az orvosok pedig figyelmeztessék erről a pácienseket.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top