Életmód

Minél többet lógsz a legjobb barátnőddel, annál egészségesebb leszel

Még egy ok, amiért úgy kell vigyáznunk a barátainkra, mint a szemünk fényére.

Azt már tudjuk, hogy a magány épp olyan káros az egészségre, mint a dohányzás vagy az elhízás – de akkor vajon a fordítottja is igaz, és a barátságoktól egészségesebbek leszünk? A Northwestern University kutatói szerint a válasz igen.

A nemrég végzett kutatásban 31 „szuperöregedőt” és 19 átlagos kognitív funkciókkal rendelkező idős embert vizsgáltak. Az első csoport alatt értik azokat az idős, 80 feletti embereket, akik kiemelkedően jó fizikai és mentális állapotban öregszenek. A résztvevőkkel kitöltetett 42 kérdéses teszt alapján kiderült, hogy a legnagyobb különbség a két csoport között a szociális életükben rejlik. A „szuperöregedők” bizalommal és szeretettel teli kapcsolatokról adtak számot, így a kérdőív többi részén is jobb eredményeket produkáltak. Ezek szerint a legjobb barátainkkal töltött idő nemcsak szép emlékekkel tarkítja az életünket, hanem képes meg is hosszabbítani azt.

womansday

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top