Életmód

Egyenesen a lagziról ült be államvizsgázni két nigériai menyasszony

Nem volt más választásuk: miután kimondták az igent, úgy, ahogy voltak, esküvői ruhában ültek be az iskolapadba.

Amikor tavaly év végén szervezni kezdték az esküvőjüket, Dorcas Atsea és Deborah Atoha is azt gondolta, jó ötlet lesz néhány hónappal az államvizsgájuk után, április elején kimondani a boldogító igent. Nem számoltak azzal, hogy az eredetileg februárra kitűzött vizsgát elhalasztják, méghozzá egy meglehetősen furcsa okból: az egyetem vezetősége ugyanis sokáig nem talált megfelelő épületet a vizsgához.

Az államvizsgát végül április első hetére tették, éppen arra a napra, amikor Dorcas és Deborah az esküvőjét tartotta. A két menyasszonynak nem volt választása: mivel mindennél jobban szerették volna befejezni tanulmányaikat – mindketten tömegkommunikáció szakon tanultak a Benue Állami Egyetemen –, úgy döntöttek, az esküvő után és a lagzi előtt beugranak még államvizsgázni is.

menyasszony államvizsga esküvő

Kép forrása: CNN

„Ha tehettem volna, egyiket vagy a másikat elhalasztottam volna” – nyilatkozta Dorcas a CNN amerikai hírcsatornának. Hozzátette, problémájával fel is kereste az egyik vizsgabiztost, ám a férfi választás elé kényszerítette a kétségbeesett menyasszonyt: vagy vizsgázik, vagy esküszik.

Deborah pontosan ugyanígy járt. „Mikor kiderült, mikor lesz az államvizsga, már le volt foglalva a templom, és a meghívókat is kiküldtük április 7-ére. Nem volt más választásom, mint hogy előre hozzuk az esküvő időpontját reggelre, hogy így még kényelmesen beérjek majd az egyetemre vizsgázni” – mondta a fiatal nő, majd hozzátette, mikor évfolyamtársnőjével megjelentek a menyasszonyi ruhájukban, a többi vizsgázó tapsban és ujjongásban tört ki. „Míg élek, nem fogom elfelejteni ezt a napot” – árulta el Dorcas.

menyasszony államvizsga esküvő

Kép forrása: CNN

A CNN megkérdezte a lányok által említett vizsgabiztost is, aki elmondta, nem lett volna fair a többi hallgatóval szemben, ha egy vagy két hallgató miatt újra elhalasztják a vizsgát. „Az, hogy a két hölgy esküvői ruhában jelent meg, nem sértett semmilyen szabályt sem. Nagyon boldogok vagyunk, hogy mindkét fontos eseményre jutott elég idejük ezen a különleges napon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top