Életmód

Politikai korrektség: 62 év után váltott nevet a férfi rendőrkórus

Nevet kellett váltania egy brit rendőrkórusnak, mert jelenlegi elnevezésüket politikailag helytelennek ítélte meg a város rendőrfőnöke.

Teljesen letaglózta a Derbyshire-i Rendőrség Férfikórusának tagjait a megyei rendőrfőnök rendelete, miszerint a kórust át kell nevezni vegyes kórussá a politikai korrektség jegyében, annak ellenére, hogy tagjai között nincsenek nők.  

Miután a kórus megtagadta a névváltoztatást, Peter Goodman vezérőrnagy így a „rendőrség” elnevezést töröltette az együttes elnevezéséből, így most Derbyshire Közösségi Férfikórus néven működnek. A hatvankét éve létező férfikórus tagjait, akik egytől egyik volt rendőrtisztek, szíven ütötte a névváltoztatás.

Az intézkedést azután rendelték el, hogy kiderült: az Egyesült Királyságban a legnagyobb, 28,8 százalék a fizetésbeli különbség a nemek között.

Kevin Griffiths, a kórus elnöke elmondta: „Nagyon meglepett, hogy mi történt. A rendőrfőnök azt mondta, már nem támogathat egy férfi hangkórust. Azt szeretné, hogy vegyes kórus egyen.”

„Mi esélyegyenlőség-párti munkáltató vagyunk, és elkötelezettek vagyunk abban, hogy olyan szervezetté váljunk, amelyben nincsenek olyan csoportok, ami kizár tagjai közül más embereket. A férfikórus ezzel összeegyeztethetetlen. A legjobbat kívánom számukra a jövőre nézve” – reagált az immár közösségi férfikórus kijelentésére a rendőrfőnök.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top