nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Hajléktalan mentette meg a kidobott kutyát, most pénzt gyűjtenek neki

Hajléktalan mentette meg a kidobott kutyát, most pénzt gyűjtenek neki

„Mindenki megérdemel egy második esélyt”
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Angel Janes éppen hazafelé, Salt Lake Citybe tartott, amikor az autópálya lehajtójánál meglátott egy hajléktalan férfit kezében táblával, melyen pénzt vagy munkalehetőséget kért. Angel felajánlotta neki azt, amije volt – egy szál cigarettát – és észrevette, hogy a férfi egy apró csivavát fog az ölében egy takaróba tekerve.

Ahogy beszélgettek egy kicsit, Ron, a hajléktalan megkérdezte Angelt, hogy nem tudna-e egy jó otthont találni a kutyusnak. Kiderült, hogy pár órával ezelőtt találta, amikor egy nő kidobta a kocsijából. Mivel aggódott a kutya testi épségéért, Ron magához vette. De mivel ő a saját bőrén tapasztalta, hogy milyen a hajléktalan sors, szerette volna, ha a kutya otthonra talál.

Fotó: Facebook/Angel Janes

Mivel Angel maga nem tudta befogadni a kutyust, a Facebookon kért segítséget, a posztját pedig Kathleen Dallmann továbbosztotta egy helyi állatbarát oldalon, ahol perceken belül jelentkezett egy befogadó a csivaváért.  

Fotó: Facebook/Chastity Guyer

Az örökbefogadó, Chasity Guyer és kislánya el is ment az állatért, és fotóik alapján a kis csivava azóta a gazdis kutyusok gondtalan életét élvezi.

Fotó: Facebook/Chastity Guyer

De mi történt Ronnal, a nemes szívű hajléktalannal? Dallmann az interneten gyűjt pénzt neki, ahol a világháló nagylelkű népe már 4.500 dollárt összedobott. Lehet, hogy a jócselekedet Ron életét is megváltoztatja? Annyi biztos, hogy az összegyűlt összeg első részletét, 400 dollárt – több mint százezer forint! – kézhez kapva Ron első dolga az volt, hogy vett egy mobiltelefont, amely segít neki a kapcsolattartásban, és munkát is könnyebben kereshet vele.

„Ahogy a kutya, ő is megérdemel egy második esélyt” – mondta Dallmann.

Forrás: The Dodo

Megosztás Facebookon