Életmód

Halála előtt még jótékonykodott Stephen Hawking

Stephen Hawking halála előtt még kifizetett egy húsvéti ebédet 50 hajléktalannak.

Mialatt több ezer ember vonult Cambridge utcáin, hogy leróják tiszteletüket a világhírű tudós, Stephen Hawking ravatalánál, a város másik végében épp átadták a professzor legutolsó ajándékát. Stephen Hawking ugyanis egy nagyszabású húsvéti lakomára hívott meg közel ötven hajléktalant.

A tudós adományából a Wesley metodista templomban rendezett húsvéti ebédet a FoodCycle Cambridge nevű szervezet a rászorulóknak, akiket gazdagon díszített és roskadásik megpakolt asztalokkal vártak. Az asztalokra elhelyezett tájékoztatókban kiemelték, hogy az ebéd Stephen Hawking ajándéka volt.

 „Nagyon hálásak vagyunk a Hawking család adományáért, mert egy különleges húsvéti ebédet adhattunk a vendégeinknek” – mondta a Metrónak az egyik önkéntes.

A 76 éves korában elhunyt professzort szombaton helyezték végső nyugalomra, a Nagy Szent Mária-templom harangja 76-szor kondult meg a szertartás alatt, amelyre 500 vendéget hívtak meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top