Életmód

Időjárás: végre megérkezik a régen várt tavasz

Keddtől délnyugatira forduló áramlással meleg levegő érkezik. Az időjárás egyre többfelé érheti el a 20 fokot.

Húsvét után tavasziasra fordul az idő. Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A kezdetben erős, néhol viharos északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, majd estétől délire, délnyugatira fordul, éjszaka megélénkül, kedden többfelé megerősödik, a Dunántúl északi, illetve nyugati területein helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 15 és 21 fok között várható.

(500) nap nyár (forrás: Fox Searchlight)

Kép az (500) nap nyár című filmből (forrás: Fox Searchlight)

Szerdán a változóan felhős-napos, csapadékmentes időben tovább melegszik a levegő, általánossá válnak a 20 fok körüli értékek. A hét közepére a hajnalok is jelentősen megenyhülnek, 5 fok alá már sehol sem csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön nedvesebb levegő érkezhet, felhősebb, esővel, záporokkal tarkított időjárásban lehet részünk, egy-egy zivatar is kialakulhat. A szerdaihoz képest 3-4 fokkal visszaeshet a hőmérséklet. (Kiderül.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top