Életmód

Csinos kis összeget igényelhetnek vissza a NAV-tól a laktózérzékenyek is

Vélhetően nagyon kevesen tudnak arról, hogy bizonyos betegségek után a minimálbér öt százalékának megfelelő adóvisszatérítés kérhető a NAV-tól, ami idén már 80 ezer forintnál is többet jelenthet.

Vannak bizonyos betegségek, amelyek után a minimálbér öt százalékának megfelelő adó-visszatérítést lehet kérni a Nemzeti- Adó és Vámhivataltól. A laktózérzékenység után is járó adókedvezményről valószínűleg kevesen tudnak, pedig 1995 óta biztosít erre módot az adóhatóság.

82 800 forint adókedvezmény járhat bizonyos betegségek után – MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A 2016-os adóév után mintegy 200 ezer adózó élt ezzel a lehetőséggel, ők összesen 12 milliárd forint adójóváírást kaptak a NAV-tól – írja hétfői számában a Világgazdaság. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint elképzelhető, hogy többen lennének jogosultak a visszatérítésre a 4 millió munkavállaló közül, de vélhetően kevesen tudnak róla. Pedig idén már 82 800 forinttal csökkenthető az adóalap a tavalyi 76 500 forinttal szemben.

A Világgazdaság emlékeztet arra, hogy az szja-kedvezmény 1995 óta igényelhető a betegségek BNO-kódja alapján. Jogosultak rá többek között cukorbetegek, a Crohn-betegségben vagy laktózérzékenységben szenvedők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top